2013. április 7., vasárnap

Grízgaluska

Hozzávaló:

  • 2 db tojás 
  • 10 dkg zsír
  • 20 dkg búzadara
  • csipet só



Elkészítés: 

Feltesszük főni a vizet.

Közben a 2 tojást géppel jól elkeverjük a zsírral és a csipet sóval.

Beletesszük a darát is és tovább keverjük, habosítjuk.


Ha felforrt a víz, kanállal galuska formájú halmokat szaggatunk a vízbe.
Mindig mártsuk meg a kanalat mielőtt a masszába merítenénk.


Kb. 5 percig főzzük, majd öntsünk hozzá egy pohár hideg vizet.
Forraljuk fel újra és még 10 percig főzzük a galuskákat.
Zárjuk el a gázt.


Nem szükséges rögtön leszűrni, tálalásig hagyhatjuk a forró vízben.

Csontlevesben, húslevesben kitünő betét.
Én most egyszerű zöldségleveshez tálaltam.

Isteni volt, külön köszönet a receptért Myreillenek.